Карта на сайта Затвори

UV-C бактерицидна лампа с екран


Бактерицидна UVC лампа 15 W с предпазен екран на стойка с колела

Бактерицидна UVC лампа 15 W с предпазен екран на стойка с колела

ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА НА БАКТЕРИЦИДНАТА ЛАМПА, В ПОМЕЩЕНИЕТО НЕ ТРЯБВА ДА ПРИСЪСТВАТ ХОРА И ЖИВОТНИ КОГАТО Е БЕЗ ПРЕДПАЗНИЯ ЕКРАН !!!

 

Лампата работи чрез UV светлина и ефективно унищожава вируси и бактерии чрез проникване през клетъчната мембрана на бактериите и унищожаване на техните ДНК и РНК. Ефективен инструмент за дезинфекция и унищожаване на всички вируси, бактерии, микроби и др.  Дезинфекцията се извършва чрез UV светлината.

UVC лъчението е известен дезинфектант на въздух, вода и повърхности. Методът предотвратява риска от заразяване и се използва широко от повече от 40 години.

UVC технологията е стерилизационен метод, чрез който УВ лъчите с дължина на вълната 253.7nm проникват през клетъчната стена на микроорганизмите и разрушават молекулярните връзки на тяхната ДНК/РНК. Този процес нарушава метаболизма на клетката и възможността й да се възпроизвежда.

Когато ДНК/РНК е повредена и метаболизма на клетката е нарушен, патогенът (вирус, бактерия, гъбичка) не може да се размножава и да причини инфекция.

Излагането на ултравиолетовата светлина зависи от времето и интензивността. Високата интензивност за кратък период и ниската интензивност за дълъг период са по същество еднакви за леталното действие върху бактериите. Силата намалява с увеличаването на разстоянието от лампите. Повечето бактерии ще бъдат убити за десет секунди на разстояние 15 см от лампата. UVC лампата покрива площ до 20 кв.м. Подходяща е за домашна употреба, за офиси, лекарски и зъболекарски кабинети и т.н.

ВНИМАНИЕ !!!

Пазете от ултравиолетовите лъчи кожата, растения и домашни животни. Не допускайте попадане на утравиолетовата светлина в очите! Продължителното, директно излагане на UVC светлина може да причини временно зачервяване на кожата и дразнене на очите. UVC системите са проектирани с оглед на безопасността и когато се използват правилно, отпада възможността от излагане на ултравиолетово облъчване. Ако сте изложени на пряка UVC светлина, тя може да навреди на горната повърхност на кожата ви. Ако гледате директно в излъчвателите има опасност да осветите очи си. UVC лампите не причиняват трайни щети, при правилна употреба.

UVC светлината има ефекти върху околните материали. Дългосрочното излагане на UVC светлина на пластмаси ще съкрати срока на годност на пластмасата с приблизително 10%. Животът на растенията може да бъде нарушен от директни или отразени UVC лъчи. Багрилата и цветовете могат да избледнеят от продължително излагане на UVC светлина.

Характеристики:

  • Мощност: 15W
  • Ефективен живот на пурата - 8000 часа
  • Дължина на вълната: 253.7nm
  • Волтаж: 220V
  • Размери: 12/12/54 см.

Гаранция:

24 месеца на уреда. 12 месеца на светлоизточниците - задължителна подмяна след 8000 часа работа на пурите за гарантиране на максималната им ефективност.

Производител:

Ибора ООД, София, България

Сертификат за съответствие CE


269.00 лв.